неділю, 17 липня 2016 р.

FEUDAL WARS            

..."Тут настільки холодні ночі, що по неволі починаєш вірити в легенди про світ одвічного холоду і крижаних велетнів. Эдиний порятунок - це грайливий танець полум'я, як завжди -ми лише звичайний інструмент в руках дорослої дитини. Чергова війна на яку ми погодились заради легкої наживи. Небагадо залишилось нас...штурман Келебрант, маат Грігор Грюг, маат Клаус Копер і велетень-матрос Крумб Сторфут...(з бортового щоденника, запис Грігора Грюна)"...




Весна 1386 р. від Різдва Господа Бога Нашого. Загін стерв'ятників важко пережив зиму в Вестергетленд поблизу гирла річки Гета-Ельв. Війська Альбрехта підійшли занадто піздно для розв'язання масштабної воєнної кампанії, тому було вирішено, що основні сили прийдуть на допомогу Cтерв'ятникам весною 1386 р.



 Прибувши навесні основні сили Альбрехта не мали з собою достатньо фуражу щоб прогодуватись, тому було вирішено, що невеличкий загін з Вітальєрів, найманців з Польщі і Чехії, відправляться добути все необхідне для армії герцога.



А також пара досвідчених купців з Генуї, які вже встигли сколотити собі статок на торгівлі припасами і гри в кості!



Проте непокірні мешканці Вестергетленду і противники влади Альбрехта Меклембурзького
організували патрулі і загони відбірних вояків серед яких було багато лучників.





Отримавши карту з позначеними ресурсами стерв'ятники вирішували куди першим нанести візит.

 



Поступово пробираючись через Вестергетленд загон Вітальєрів майже не зустрічав спротиву рухаючись під прикриттям гір.



Стерв'ятники зайняли невеличкий форпост в лісі і вирішили відправити гінця до союзника Альбрехта  - Еріксона Гріпа.




Гонець прийшов з листом від феодала в якому була інформація про значний скарб, що непокірні дворяни Вестергетленду сховали щоб оплатити найманцям за переслідування і знищення сил Стерв'ятників. Заволодівши ним, Вітальєри могли не турбуватись про холодні зими хоча б на рік вперед і швидше завершити військову компанію герцога в цьому регіоні.




..."Сили противника налічували багато лучників і цілий загін залізних найманців, нам доводилось пробиватись через хащі і обходити кожен патруль через гірські перевали, втрачаючи дорогоцінний час, тільки наша швидкість і досвід маскування в лісі дали нам змогу лише два рази вийти на супротивника у відкритому бою, де перевагу над луком здобули щити, а над обладунками списи" (з бортового щоденника, запис Клауса Копера)"...


Об'єднані сили загону стерв'ятників здобули схований в лісі скарб і змогли повернутись до основних сил з чималим запасом золота!


Хоча сума не значно відрізнялась від тієї, що вказана в листі Еріксона Гріпа...


Який пірат відмовиться від гри у кості?)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Для того, щоб вписати в хроніку Вітальєрів свою думку, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ. Будемо вдячні.