пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

"Caminamentum" 

(Парк Київська Русь, вересень 2015)

...Хоча тільки но закінчилось літо, але вже дмуть холодні північні вітри, нагадуючи тим, хто не засіяв поля і не зібрав врожаю, хто витратив весь свій капітал, так і не навчившись відмовляти красивим жінкам і добрій випивці, хто живе за рахунок уміння воювати, що це їх останній шанс вхопити фортуну за комір плаща і відібрати в неї кошель з грошима...


Шановний граф Солсбері зібрав усіх давніх товарищів відчайдухів, щоб знову пошукати собі слави і пригод, а також поповнити трохи змарнілу скарбницю, відправившись до Франції, а саме до буремної і нескореної Фландрії!

Загін зібраний графом налічував 35 хоробрих мужів, які полишили всі свої незгоди вдома, а їх було чимало: гральні борги, судові позови за крадіжки і бійки в кабаках, звинувачення у чаклунстві і богохульстві від усіх святих церков та переслідування від патріціїв через несплату повинностей. Серед яких мав честь бути і я - Клаус Копер - балтійський пірат і пройдисвіт.


Англієць ти, поляк, німець, русин чи швед -  немає різниці, головне щоб надійно тримав зброю в руках і не чіпав чужої здобичі!



Так, зустрівшись на узбережжі Фландрії та занурившись у прикордонні землі, невеличкий загін грабував як міг, де міг і коли міг. Аж поки вістка про справи цього загону не досягла шерифа фландрійського графства.


Граф разом зі своїми стерв'ятниками мав нахабство вкрасти наречену фландрійського герцога посеред весілля, забравши при цьому і її посаг і майже всю їжу зі столів.


 Вкрившись у густих дубових лісах, загін чекав на зустріч з фландрійським шерифом, Заздалегідь домовившись про умови викупу.



Проте в планах загону було не тільки отрмимати гроші, але й зберегти полонену леді, надто вона вже сподобалась графу. Тому більша частина загону розбійників залишилась у засідці.


Щож, шериф сподівався на такий розвиток подій і привів з собою загін відбірних вояків з гарнізону, щонайменше в два рази більший ніж загін викрадачів.


Після невдалих перемовин шериф наказав гвардії схопити графа і викрадачів!


З криками "БИЙ-УБИВАЙ!" невеличкий загін грабіжників ринувся із засідки у бій! Серед вихру битви іноді лунало :"ОДНОМУ БОГУ ДРУЗІ, ЦІЛОМУ СВІТУ - ВОРОГИ!"


Так зненацька зхопивши ворога, розбійники вщент зім'яли порядки рятівників, 


Прихопивши викуп і полонянку, загін розбійників прорвався до берегової лінії і успішно повернувся до Англії, де на них чекав бенкет в замку у графа!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Для того, щоб вписати в хроніку Вітальєрів свою думку, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ. Будемо вдячні.